FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ibarretxe raspustio baskijski parlament i raspisao izbore za 17. travnja

MADRID, 21. veljače 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik autonomne baskijskevlade Juan Jose Ibarretxe raspustio je u ponedjeljak baskijskiparlament i raspisao regionalne izbore za 17. travnja, objavio jeIbarretxeov ured.
MADRID, 21. veljače 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik autonomne baskijske vlade Juan Jose Ibarretxe raspustio je u ponedjeljak baskijski parlament i raspisao regionalne izbore za 17. travnja, objavio je Ibarretxeov ured.

"Dekret je o raspuštanju parlamenta i raspisivanju izbora potpisan u ponedjeljak, a u utorak će biti objavljen u službenim novinama" te samoupravne pokrajine na sjeveru Španjolske, objavljeno je.

Ibarretxe, umjereni nacionalist pomaknuo je na 17. travnja izbore koji su prvotno bili planirani za svibanj, pošto su španjolski zastupnici odbacili njegov "suverenistički" plan o "slobodnom udruživanju" Baskije sa španjolskom državom.

Na posljednjim regionalnim baskijskim izborima održanim u svibnju 2001. Baskijska nacionalistička stranka (PNV, umjerena) koju vodi Ibarretxe i njezin saveznička stranka Eusko Alkartasuna (EA) osvojili su 33 od 75 mjesta u parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙