FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistanski parlamentarni izbori u rujnu?

KABUL, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Zajedničko izbornopovjerenstvo Afganistana i UN-a predložilo je održavanjeafganistanskih parlamentarnih izbora polovinom rujna, izvijestio je uponedjeljak predsjednik povjerenstva Bismillah Bismil.
KABUL, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Zajedničko izborno povjerenstvo Afganistana i UN-a predložilo je održavanje afganistanskih parlamentarnih izbora polovinom rujna, izvijestio je u ponedjeljak predsjednik povjerenstva Bismillah Bismil.

Izbori su se trebali održati prošle godine kada su održani i predsjednički izbori na kojima je pobjedu odnio Hamid Karzai. Do sada je održavanje izbora stalno odgađano zbog logističkih problema i pitanja sigurnosti.

"Predlažemo da se održavanje parlamentarnih izbora odgodi za još šest mjeseci", rekao je Predsjednik Zajedničkog izbornog tijela (JEMB) Bismil.

Karzai, koji je na mjesto predsjednika izabran uz američku potporu,nakon što su međunarodne snage predvođene SAD-om svrgnule talibane s vlasti krajem 2001., ne pripada nijednoj političkoj stranci, a o povjerenju članovima njegove, prijelazne vlade u rujnu će se izjasniti afganistanski birači.

Više od 10,5 milijuna stanovnika Afganistana naći će se na izbornim popisima za izbor članova parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙