FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nikad manje talibanskih napada u Afganistanu

BAGRAM, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Američke snage prošli sumjesec pretrpjele dosad najmanje napada talibanskih boraca i njihovihislamističkih saveznika otkad su krajem 2001. stigli u Afganistan,rekao je u utorak američki zapovjednik u Afganistanu.
BAGRAM, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Američke snage prošli su mjesec pretrpjele dosad najmanje napada talibanskih boraca i njihovih islamističkih saveznika otkad su krajem 2001. stigli u Afganistan, rekao je u utorak američki zapovjednik u Afganistanu.

General David Barno rekao je kako Amerikanci očekuje jačanje talibanske aktivnosti u travnju i svibnju, ali da se stanje sve u svemu popravlja.

"Mislim da sve ide zbilja dobro", rekao je Barno na vojnoj svečanosti u zračnoj bazi Bagram sjeverno od Kabula. Zadnjih šest mjeseci, od listopadskih izbora doživjeli smo dramatičan pad neprijateljske aktivnosti", rekao je.

Prošle je godine 18 tisuća Barnovih ljudi, zajedno s još osam tisuća mirovnjaka iz NATO-a, pomagalo novostvorenoj Afganistanskoj narodnoj armiji u organiziranju prvih demokratskih izbora u Afganistanu.

"U veljači je bilo najmanje neprijateljskih napada", rekao je Barno koji očekuje da predsjednik Hamid Karzai uskoro ponudi amnestiju običnim talibanskim vojnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙