FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medijska grupa Bertelsmann povećala dobit za šest puta

GUTERSLOH, 17. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Njemački medijski koncernBertelsmann, u čijem je sastavu i RTL televizija, izvijestio je oprošlogodišnjoj dobiti u visini gotovo 1,22 milijarde eura, približnošest puta većoj u odnosu na godinu ranije.
GUTERSLOH, 17. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Njemački medijski koncern Bertelsmann, u čijem je sastavu i RTL televizija, izvijestio je o prošlogodišnjoj dobiti u visini gotovo 1,22 milijarde eura, približno šest puta većoj u odnosu na godinu ranije.

Najveća europska medijska grupa, koja obuhvaća aktivnosti s područja izdavaštva, glazbe, televizije i multimedija, objavila je također da je njezina operativna dobit dosegnula 1,43 milijardi eura, što je za 40 posto više u odnosu na 2003.

Kao najzaslužnije za rast zarade kompanija je istaknula televizijski dio poslovanja RTL grupu, dio poslovanja s glazbom Bertelsmann Music Group (BMG) i međunarodnog pružatelja medijskih usluga Arvato.

Konsolidirani prihodi uvećani su lani za 1,9 posto, dosegnuvši 17 milijardi eura, stoji u priopćenju medijskog koncerna. "Bertelsmann je ostvario vrlo zadovoljavajuću ukupnu poslovnu izvedbu i značajno povećao svoju profitabilnost", kazao je predsjednik i izvršni direktor kompanije Gunter Thielen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙