FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Medijska istraživanja i medijska disciplina od 1995. do 2005."

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Knjiga "Medijska istraživanja imedijska disciplina od 1995. do 2005.", autorice Nade Zgrabljić Rotari suradnica, predstavljena je večeras u Klubu novinara Novinarskogdoma u Zagrebu.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Knjiga "Medijska istraživanja i medijska disciplina od 1995. do 2005.", autorice Nade Zgrabljić Rotar i suradnica, predstavljena je večeras u Klubu novinara Novinarskog doma u Zagrebu.

Objavljena je u povodu 10. obljetnice izlaženja prvog znanstveno-stručnog časopisa za novinarstvo i medije "Medijska istraživanja" te izvještava o nastanku, organizaciji i rezultatima rada časopisa, utemeljenog 1995., koji otada izlazi dva puta na godinu.

"Riječ je o knjizi koja popularizira i razvija medijsku kulturu i kulturu javnog dijaloga", rekao je recenzent akademik Vlatko Silobrčić. Također je naglasio kako je časopis "Medijska istraživanja" pridonio medijskoj kulturi te kulturi javnog dijaloga u Hrvatskoj koje, kako drži, nisu dovoljno razvijene.

Čestitavši urednicima časopisa na jubileju, jedan od autora u knjizi, ravnatelj Hine Mirko Bolfek, ocijenio je da su promjene u hrvatskom medijskom prostoru u proteklih deset godina gotovo eksplodirale, a da je ostala krajnje oskudna znanstvena podloga za hrvatsku medijsku politiku.

"Kronično nam nedostaje uređena medijska faktografija, sustavna i stalna obrada statističkih podataka o hrvatskim medijima", kazao je Bolfek i pozvao na osnutak znanstvenog instituta za medije.

Autorica knjige i urednica časopisa "Medijska istraživanja" Nada Zgrabljić Rotar zahvalila je na suradnji brojnim autorima, recenzentima i suradnicima te izrazila nadu da su u proteklih deset godina uspjeli pridonijeti uvidu u medijsku disciplinu u Hrvatskoj i dijalogu znanstvene zajednice.

Pozvala je i na novi dijalog urednike svih znanstvenih časopisa.

Knjigu "Medijska istraživanja i medijska disciplina od 1995. do 2005." objavio je izdavač Doron d.d. uz financijsku potporu Povjerenstva za izdavaštvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a predsjednica tog povjerenstva Ana Marušić naglasila je važnost znanstvenih časopisa u području novinarstva. Jer, kako je kazala, oni su "spona javnosti i znanosti" i pokazuju znanstvenicima kako da pišu razumljivije da bi ih šira javnost, ali i znanstvenici iz drugih područja, mogli razumjeti.

Predstavljanju knjige "Medijska istraživanja i medijska disciplina od 1995. do 2005" u prepunom Klubu novinara bile su, uz ostale, nazočne i Manca Košir, predstojnica Katedre za novinarstvo na Fakultetu društvenih znanosti i članica uredništva od početka izlaženja časopisa, te dekanica Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Smiljana Leinert Novosel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙