FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novartis postao najveći proizvođač generika u svijetu

ZURICH, 21. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Švicarski proizvođačlijekova Novartis kupio je njemačku tvrtku za proizvodnju generičkihlijekova Hexal i većinski udio u američkoj tvrtki Eon Labs za 5,65milijardi eura, čime je njegova podružnica Sandoz postala najvećisvjetski proizvođač generika.
ZURICH, 21. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Švicarski proizvođač lijekova Novartis kupio je njemačku tvrtku za proizvodnju generičkih lijekova Hexal i većinski udio u američkoj tvrtki Eon Labs za 5,65 milijardi eura, čime je njegova podružnica Sandoz postala najveći svjetski proizvođač generika.

Iz Novartisa je u ponedjeljak priopćeno da je stekao potpuno vlasništvo nad Hexalom te 67,7 posto u Eon Labsu, te da će objaviti ponudu za otkup preostalog udjela u toj kompaniji.

Tim akvizicijama u toj švicarskoj kompaniji planiraju ostvariti sinergiju u visini 200 milijuna dolara godišnje kroz smanjivanje troškova unutar tri godine od sklapanja posla. Te transakcije trebale bi potaknuti i zaradu Novartisa za godinu dana.

Tim poslovima njegov dio za proizvodnju generičkih lijekova Sandoz postat će svjetskim liderom, preuzevši tako vodstvo od izraelske farmaceutske kompanije Teva. Kombinirani prihodi Novartisova generičkog odjela trebali bi ove godine dosegnuti nekih 5,1 milijardu dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙