FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Breton najavio porezne olakšice radi poticanja gospodarstva

PARIZ, 17. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Novi francuski ministar financijaThierry Breton najavio je nove porezne olakšice kako bi ohrabriokompanije da isplaćuju veće bonuse svojim zaposlenicima na imesudjelovanja u dobiti te da više ulažu u istraživanje i razvoj.
PARIZ, 17. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Novi francuski ministar financija Thierry Breton najavio je nove porezne olakšice kako bi ohrabrio kompanije da isplaćuju veće bonuse svojim zaposlenicima na ime sudjelovanja u dobiti te da više ulažu u istraživanje i razvoj.

Njegove mjere dizajnirane su kako bi stimulirale potrošnju u francuskom gospodarstvu čiji je rast usporen te smanjile političke pritiske na vladu uoči nacionalnog referenduma o prihvaćanju europskog ustava krajem svibnja.

Breton, nekadašnji izvršni direktor France Telecoma, izjavio je da je francusko gospodarstvo imalo lani dobru izvedbu, ostvarivši rast aktivnosti od 2,5 posto. No, neizvjesno međunarodno okruženje, uz visoke cijene nafte i slabi tečaj dolara, vjerojatno će sniziti stopu rasta ove godine na između dva i 2,5 posto. Unatoč tome, Breton je izjavio da će vlada smanjiti proračunski deficit ispod tri posto BDP-a u 2005.

Prioritete u programu privatizacije imat će elektroenergetska kompanija EDF i kompanija za plin Gaz de France. Prodaja državne kompanije za proizvodnju nuklearnih reaktora Areva odgođena je do iduće godine, najavio je Breton.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙