FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ernst & Young: manji porezi olakšavaju zapošljavanje

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Manji porezi na plaće i drugadavanja zaposlenicima olakšavaju njihovo zapošljavanje, posebno kadaje riječ o menadžerskim pozicijama ključnim za razvoj tvrtki, porukaje današnjeg savjetovanja u organizaciji međunarodne konzultantskekuće Ernst & Young.
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Manji porezi na plaće i druga davanja zaposlenicima olakšavaju njihovo zapošljavanje, posebno kada je riječ o menadžerskim pozicijama ključnim za razvoj tvrtki, poruka je današnjeg savjetovanja u organizaciji međunarodne konzultantske kuće Ernst & Young.

Restriktivne odredbe ugovora o radu, zasnovanih na strogoj radnoj legislativi te velika porezna davanja, karakteristike su sadašnje situacije na polju zapošljavanja menadžera i uopće angažiranja kvalitetnih zaposlenika u Hrvatskoj, ocijenio je viši menadžer za poreze u Ernst & Youngu Stan Jakubek.

Po njegovim riječima, pogubna za tvrtke koje žele zaposliti kvalitetne zaposlenike, posebno strance, jest činjenica da gotovo 60 posto njihovih bruto primanja moraju kroz razne poreze uplatiti državi.

Zbog toga se sve više tvrtki odlučuje na davanje dodatnih pogodnosti kvalitetnim zaposlenicima, kaže Jakubek, a najčešće je riječ o isplati gotovinskih bonusa, pravu na opciju za dionice ili pak na sudjelovanje u raspodjeli dobiti poduzeća.

Dobrom prilikom za oblikovanje dijela ponude ključnim zaposlenicima, sudionici skupa drže mogućnost isplate dividende tim pojedincima, na što se od početka ove godine u Hrvatskoj ne plaća porez.

Tu bi mogućnost, čulo se na skupu, valjalo češće koristiti prilikom privlačenja kvalitetnih zaposlenika, menadžera, posebno stranaca.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙