FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putničke agencije protiv paušala za boravišne pristojbe

OPATIJA, 7. ožujka 2005. (Hina) - Putničke agencije i druge članiceUdruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) protive se uvođenjupaušalne naplate boravišne pristojbe i poreza na dohodak odiznajmljivanja postelja u privatnom smještaju, rečeno je danas nakonferenciji za novinare te udruge.
OPATIJA, 7. ožujka 2005. (Hina) - Putničke agencije i druge članice Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) protive se uvođenju paušalne naplate boravišne pristojbe i poreza na dohodak od iznajmljivanja postelja u privatnom smještaju, rečeno je danas na konferenciji za novinare te udruge.

UHPA traži da se naplata paušala boravišne pristojbe i poreza na dohodak od iznajmljivanja u privatnom smještaju počne provoditi sljedeće godine, jer su mnoge agencije već sklopile ugovore s iznajmljivačima za predstojeću sezonu.

U toj udruzi smatraju da naplatom paušala ne bi bile uvažene različitosti kao što su trajanje popunjenosti kapaciteta, vrsta i kategorija smještaja.

K tomu, cijene smještaja su u inozemstvu već objavljene, a po prijedlogu izmjene Zakona o boravišnoj pristojbi, koje je usvojila Vlada, boravišna će pristojba biti uračunata u cijenu smještaja, ističu članovi UHPA.

U UHPA-i drže da je potrebno hitno izmijeniti postojeće i donijeti nove propise koji bi državnim inspektorima omogućili učinkovit nadzor nelegalnih i neregistriranih iznajmljivača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙