FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crveni križ obnavljat će domove u Šri Lanki i Indoneziji

HONG KONG , 3. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Predstavnici Crvenogkriža i Crvenog polumjeseca u četvrtak su izvijestili da namjeravajupokrenuti projekt izgradnje kuća u Šri Lanki te da pokretanje sličnogprojekta očekuju i u Indoneziji, najpogođenijima posljedicamaprosinačkog tsunamija.
HONG KONG , 3. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Predstavnici Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u četvrtak su izvijestili da namjeravaju pokrenuti projekt izgradnje kuća u Šri Lanki te da pokretanje sličnog projekta očekuju i u Indoneziji, najpogođenijima posljedicama prosinačkog tsunamija.

Spomenute inicijative dio su dugoročnih programa dvaju humanitarnih udruga koje su do sada za žrtve tsunamija prikupile svotu od oko 1,72 milijarde američkih dolara.

"U Šri Lanki je uništeno 100.000 domova. Vlada nas je zamolila da se angažiramo na obnovi 15.000", rekao je dužnosnik Međunarodne federacije udruga Crvenog križa i Crvenog polumjeseca Johan Schaar. Dodao je kako će udruga pomoći i u izgradnji bolnica i škola u toj zemlji.

"Čekamo da sličan plan donese i indonezijska vlada kako bismo i ondje pomogli", kazao je ne želeći govoriti o troškovima dvaju projekata, no glasnogovornica organizacije rekla je kako je na pomoć žrtvama tsunamija već potrošeno više od 150 milijuna švicarskih franaka.

Schaar smatra kako će za obnovu infrastrukture u zemljama pogođenim razornim potresom i tsunamijima - Indoneziji, Sri Lanki, Indiji, na Tajlandu, u Maleziji, Mianmaru, Maldviima, Bangladešu i u istočnoj Africi biti potrebno desetak godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙