FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bangkok i Puket pomaknuli se nakon potresa i tsunamija

BANGKOK-PUKET-TSUNAMIBangkok i Puket pomaknuli se nakon potresa i tsunamijaBANGKOK, 23. veljače 2005. (Hina/dpa) - Bangkok se pomaknuo za devet, aPuket za 32 centimetara u smjeru jugozapada, mjesec dana nakon potresajačine 9 stupnjeva koji je 26. prosinca prošle godine pokrenuo razornitsunami u Aziji, objavili su mediji u srijedu.
BANGKOK, 23. veljače 2005. (Hina/dpa) - Bangkok se pomaknuo za devet, a Puket za 32 centimetara u smjeru jugozapada, mjesec dana nakon potresa jačine 9 stupnjeva koji je 26. prosinca prošle godine pokrenuo razorni tsunami u Aziji, objavili su mediji u srijedu.

Pomicanje tla zabilježili su mjerni uređaji Sveučilišta Chulalongkorn i instrumenti globalnog sustava za praćenje položaja zemlje usporedivši njihov položaj prije i poslije katastrofe, piše list Bangkok Post.

Globalni sustav GPS također je otkrio da se Malezija pomicala u smjeru zapada centimetar po tjednu poslije snažnog potresa, koji je pokrenuo tsunamije što su usmrtili više od 280.000 ljudi u deset zemalja u području Indijskog oceana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙