FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U racijama u Maleziji uhićeno 560 stranih imigranata

KUALA LUMPUR, 2. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Malezijske vlastiuhitile su preko 560 stranaca, većinom Indonežana, u prvom danu akcijeuhićenja ilegalnih imigranata diljem Malezije, a ujedno su izrazilestajalište da neće stati u naporima rješavanja problema ilegalnihuseljenika.
KUALA LUMPUR, 2. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Malezijske vlasti uhitile su preko 560 stranaca, većinom Indonežana, u prvom danu akcije uhićenja ilegalnih imigranata diljem Malezije, a ujedno su izrazile stajalište da neće stati u naporima rješavanja problema ilegalnih useljenika.

Imigracijski malezijski dužnosnici izjavili su u srijedu da su an tisuće imigranata pobjegle iz svojih kuća i da se skrivaju kako bi izbjegli uhićenje u najvećoj akciji uhićenja ilegalnih imigranata od 2002.

Od ponoći u ponedjeljak smo provjerili 5.521 stranca i uhitili 563 njih, kazao je jedna od imigracijskih dužnosnika.

Akcije uhićenja uslijedile su nakon četveromjesečnog roka za amnestiju koji je završio u ponoć u ponedjeljak, po kojem je oko 400 tisuća ilegalnih imigranata moglo napustiti Maleziju bez kazne.

Dužnosnici procjenjuju da je ipak između 200 i 400 tisuća imigranata ipak ostalo, riskirajući novčanu kaznu i zatvor ili bičevanje za muškarce mlađe od 50 godina zbog bolje plaćenih poslova u maleziji, koje ne mogu naći u zemljama porijekla.

Pitanje ilegalnog rada je je u Maleziji obilježeno kontroverzom, jer vlada podupire obrazovanje i modernizaciju gospodarstva, što znači manje ljudi voljnih za grube fizičke poslove, pa se Malezija mahom oslanja na radnike iz Indonezije koji rade nekvalificirane ili polukvalificirane poslove na gradilištima, plantažama, te u tvornicama i restoranima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙