FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Odgoda pregovora očekivana

JERUZALEM, 16. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Republike StjepanMesić ocijenio je u srijedu u Jeruzalemu da je odluka o odgodipregovora Zagreba i Bruxellesa očekivana jer je bilo jasno da se bezpostignutog suglasja Unija neće dijeliti na pitanju Hrvatske.
JERUZALEM, 16. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić ocijenio je u srijedu u Jeruzalemu da je odluka o odgodi pregovora Zagreba i Bruxellesa očekivana jer je bilo jasno da se bez postignutog suglasja Unija neće dijeliti na pitanju Hrvatske.

Ministri vanjskih poslova EU-a odgodili su u srijedu u Bruxellesu pristupne pregovore s Hrvatskom, koji su trebali započeti u četvrtak, bez određivanja novog datuma. Sporno je pitanje potpuna suradnja Hrvatske s Međunarodnim sudom za ratne zločine.

"S obzirom da nije bilo suglasja među ministrima vanjskih poslova EU-a, sasvim je očekivano da se na tom pitanju Europska unija nije htjela dijeliti. Ne treba očajavati, treba ispunjavati uvjete", rekao je Mesić zamoljen za komentar odluke Vijeća EU.

"Ne treba dramatizirati. Vjerujem da ćemo u kratkom vremenu biti vjerodostojni, pokazati da smo poduzeli sve, da je suradnja potpuna", rekao je Mesić koji boravi u posjeti Izraelu.

Hrvatski će predsjednik u srijedu održati bilateralne sastanke s izraelskim predsjednikom Mosheom Katsavom, vicepremijerom Shimonom Peresom i vođom oporbe u Knesetu Tomyjem Lapidom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙