FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić otputovao u Izrael

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićotputovao je u utorak ujutro u Izrael gdje će biti nazočan otvaranjunovog Povijesnog muzeja holokausta u sklopu Memorijalnog centra YadVashem, a svoj će boravak u Izraelu Mesić iskoristiti i za bilateralnesastanke s visokim izraelskim i palestinskim dužnosnicima.
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić otputovao je u utorak ujutro u Izrael gdje će biti nazočan otvaranju novog Povijesnog muzeja holokausta u sklopu Memorijalnog centra Yad Vashem, a svoj će boravak u Izraelu Mesić iskoristiti i za bilateralne sastanke s visokim izraelskim i palestinskim dužnosnicima.

Tijekom svog boravka u Izraelu, Mesić će se susresti s izraelskim predsjednikom Mosheom Katsavom, zamjenikom izraelskog premijera Shimonom Peresom, te ministrom pravosuđa Josephom Tommyjem Lapidom, dok će se u četvrtak, posljednjeg dana posjeta Izraelu, hrvatski predsjednik u Ramallahu sastati s predsjednikom vlade Palestinske samouprave Ahmedom Koreijem.

Glavne teme razgovora s izraelskim dužnosnicima bit će dosadašnji odnosi Hrvatske i Izraela, daljnji razvoj bilateralnih odnosa kao i stanje na Bliskom istoku.

S Koreijem će Mesić razgovarati o aktualnom stanju na Bliskom istoku, osobito o ponovnom pokretanju bliskoistočnog mirovnog procesa i izgledima da se ostvari trajno rješenje bliskoistočne krize koje će biti prihvatljivo za sve strane u tom procesu.

Na otvaranju novog Povijesnog muzeja holokausta u sklopu Memorijalnog centra Yad Vashem bit će nazočno više od 30 državnika i visokih dužnosnika iz cijeloga svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙