FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić doputovao u Jeruzalem

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićdoputovao je u utorak u Jeruzalem, gdje će sudjelovati na dvodnevnojsvečanosti otvaranja novog Povijesnog muzeja holokausta u Memorijalnomcentru Yad Vashem, a svoj će boravak u Izraelu iskoristiti i zabilateralne susrete.
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić doputovao je u utorak u Jeruzalem, gdje će sudjelovati na dvodnevnoj svečanosti otvaranja novog Povijesnog muzeja holokausta u Memorijalnom centru Yad Vashem, a svoj će boravak u Izraelu iskoristiti i za bilateralne susrete.

Više od 30 državnika i visokih dužnosnika iz cijeloga svijeta okupit će se na svečanosti otvaranja zdanja vrijednog 100 milijuna dolara, koje će zamijeniti postojeći muzej osnovan 1953. godine.

Na svečanosti kojoj je pokrovitelj izraelski predsjednik Moshe Katsav bit će glavni tajnik UN-a Kofi Annan, predsjednici Albanije, BiH, Hrvatske, Litve, Poljske, Srbije i Crne Gore te Švicarske, premijeri Francuske, Švedske, Italije, Nizozemske, Belgije, Danske i Rumunjske te ministri iz još desetak zemalja.

Tijekom svog boravka u Izraelu, Mesić će se susresti s izraelskim predsjednikom Mosheom Katsavom, zamjenikom izraelskog premijera Shimonom Peresom, te ministrom pravosuđa Josephom Tommyjem Lapidom, dok će se u četvrtak, posljednjeg dana posjeta Izraelu, hrvatski predsjednik u Ramallahu sastati s predsjednikom vlade Palestinske samouprave Ahmedom Koreijem.

Glavne teme razgovora s izraelskim dužnosnicima bit će dosadašnji odnosi Hrvatske i Izraela, daljnji razvoj bilateralnih odnosa kao i stanje na Bliskom istoku.

S Koreijem će Mesić razgovarati o aktualnom stanju na Bliskom istoku, osobito o ponovnom pokretanju bliskoistočnog mirovnog procesa i izgledima da se ostvari trajno rješenje bliskoistočne krize koje će biti prihvatljivo za sve strane u tom procesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙