FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Dropulić sa Markuševčanima o prostornom planu Parka Medvednica

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Ministrica zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulićrazgovarala je s predstavnicima Markuševca o izradi prostornog planaParka prirode Medvednica, odnosno o njihovoj želji i prijedlozima dase taj plan što prije donese i da se njime do šume pomakne granicaparka.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić razgovarala je s predstavnicima Markuševca o izradi prostornog plana Parka prirode Medvednica, odnosno o njihovoj želji i prijedlozima da se taj plan što prije donese i da se njime do šume pomakne granica parka.

Naime, sada je polovica Markuševca grad, a polovica zaštićena zona, pa su mnogi objekti, u toj zaštićenoj zoni zapravo nelegalni.

Ministarstvo u priopćenju navodi da su Markuševčani izrazili zadovoljstvo prijedlozima i odgovorima koje su dobili.

Od ministrice i njenih suradnika dobili su informaciju o trenutnom stanju izrade plana, predstavljena su im planska rješenja kao i prijedlog izmjena granica parka prirode. Kada bi se granice parka korigirale naselja u kojima živi 33 tisuće ljudi bila bi izdvojena iz parka, a parkom bi bili obuhvaćeni nenaseljeni dijelovi Medvednice izrazito vrijedni sa stajališta zaštite prirode, što znači da opseg parka ne bi bio smanjen, navodi Ministarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙