FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina traži ponude za gradnju nuklearnih reaktora

ŠANGAJ, 23. veljače 2005. (Hina/AP) - Kina će idućeg tjedna dobitiponude tri međunarodna giganta nuklearne tehnologije za projektiranjei gradnju četiri reaktora u Kini, objavili su u srijedu kineskidržavni mediji.
ŠANGAJ, 23. veljače 2005. (Hina/AP) - Kina će idućeg tjedna dobiti ponude tri međunarodna giganta nuklearne tehnologije za projektiranje i gradnju četiri reaktora u Kini, objavili su u srijedu kineski državni mediji.

Ponude za gradnju četiri reaktora u istočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang i južnoj Guangdong dat će američka tvrtka Westinghouse Electric, podružnica francuske Areve Framatome, te ruski AtomStroyExport. Kineska državna kompanija State Nuclear Power Technology, zadužena za kineski nuklearni program, očekuje ponude u ponedjeljak.

Natjecanje za nuklearne projekte i ostale unosne visoko-tehnološke ugovore vrlo je žestoko buduću da američki, francuski, njemački i ruski dužnosnici žele imati udio u njima.

Kina je zatražila financijsku podršku za njihov izgradnju. Nedavno je od američke Export-Import banke dobila preliminarno odobrenje za kombinaciju zajmova i garancija ukupno teških gotovo 3,8 milijardi eura kako bi financirala izgradnju reaktora.

Trenutno u Kini radi devet nuklearnih reaktora, i to francuskog, kanadskog, ruskog i japanskog dizajna. Ta zemlja planira velika ulaganja u nuklearni sektor kako bi uspjela prebroditi kroničnu nestašicu energije koja proteklih godina pogađa industrije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙