FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown poziva optuženike na predaju Haškom sudu

BANJA LUKA, 16. ožujka 2005. (Hina) - Visoki predstavnik Paddy Ashdownu intervjuu Nezavisnim novinama od srijede poziva haške optuženike napodručju Bosne i Hercegovine da se što prije dragovoljno predajuTribunalu .
BANJA LUKA, 16. ožujka 2005. (Hina) - Visoki predstavnik Paddy Ashdown u intervjuu Nezavisnim novinama od srijede poziva haške optuženike na području Bosne i Hercegovine da se što prije dragovoljno predaju Tribunalu .

"Želim poručiti obiteljima i gospodi Borovčaninu, Župljaninu, Lukiću i drugima koji se još nalaze na ovom prostoru, da se Haag popunjava. I zato nemojte biti posljednji, jer se možete naći u situaciji da vam se ne sudi u Haagu i da ne odslužite kaznu u zatvoru u Stockholmu, već da vam se sudi u Sarajevu i da kaznu služite u Zenici", rekao je visoki predstavnik u intervjuu za Nezavisne.

Osim Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića, haški su optuženici i Ljubomir Borovčanin, Vinko Pandurević,Goran Borovnica, Milan i Sredoje Lukić, Drago Nikolić, Vujadin Popović, Dragan Zelenović i Stojan Župljanin.

Na upit očekuje li ostavku hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića jer je protiv njega podignuta optužnica zbog kaznenog djela, Ashdown je izjavio da je to Čoviću već sugerirala "cijela međunarodna zajednica".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙