FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povučen dio optužnice u slučaju "hrvatske samouprave"

MOSTAR, , 9. ožujka 2005. (Hina) - Tužitelj u Posebnom odjelu zaorganzirani kriminal pri Tužiteljstvu BiH John McNair u srijedu jepovukao dio optužnice koji se odnosi na četvoricu od sedam optuženihhrvatskih dužnosnika u BiH koje se teretilo da su zauzimanjem zahrvatsku samoupravu ugrožavali teritorijalni integritet FederacijeBiH, potvrdio je u izjavi za Hinu, mostarski odvjetnik Nenad Gvozdić,branitelj Petra Milića, utemeljitelja stranke Hrvatski demokršćani uBiH.
MOSTAR, , 9. ožujka 2005. (Hina) - Tužitelj u Posebnom odjelu za organzirani kriminal pri Tužiteljstvu BiH John McNair u srijedu je povukao dio optužnice koji se odnosi na četvoricu od sedam optuženih hrvatskih dužnosnika u BiH koje se teretilo da su zauzimanjem za hrvatsku samoupravu ugrožavali teritorijalni integritet Federacije BiH, potvrdio je u izjavi za Hinu, mostarski odvjetnik Nenad Gvozdić, branitelj Petra Milića, utemeljitelja stranke Hrvatski demokršćani u BiH.

Gvozdić je objasnio da je osim za Milića povučen dio optužnice koji se odnosio na Marka Tokića, Zdravka Batinića i Ivu Andrića Lužanskog. "Oni nisu bili na rukovodećim pozicijama s kojih bi mogli ugrožavati teritorijalni integritet BiH, pa takva odluka tužitelja McNaira i nije iznenađenje", rekao je Gvozdić.

On je dodao da je u vezi hrvatske samouprave ostao na snazi dio optužnice koji se odnosi na bivšeg predsjednika HDZ BiH Antu Jelavića, te bivšeg ministra obrane Federacije BiH Miroslava Prcea i generala HVO-a Dragana Ćurčića. Oni su bili u vojnim strukturama te ih optužnica u vezi hrvatske samouprave tereti za podrivanje obrambene moći Federacije BiH i zlouporabu položaja.

U Odjelu za sudsku upravu pri sudu BiH u Sarajevu, Hini je rečeno da se o zahtjevu tužiteljstva za povlačenje dijela optužnice treba očitovati sudac za prethodni postupak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙