FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro bivši egipatski premijer Sedki

KAIRO, 25. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Bivši egipatski premijerAtef Sedki, koji je 1993. godine preživio pokušaj atentata militantnihislamista, umro je u petak nakon kratke bolesti u 74. godini, objavilaje njegova obitelj.
KAIRO, 25. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Bivši egipatski premijer Atef Sedki, koji je 1993. godine preživio pokušaj atentata militantnih islamista, umro je u petak nakon kratke bolesti u 74. godini, objavila je njegova obitelj.

Taj ekonomist i pravnik bio je na čelu triju vlada između 1986. i 1996. godine i jedan je od premijera s najdužim stažom na toj dužnosti u modernoj egipatskoj povijesti.

Kao predsjednik vlade, koja je u Egiptu u sjeni puno moćnije dužnosti predsjednika države, nadzirao je i povremeno se protivio gospodarskim reformama koje su tražili Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond.

Vodio je kabinete u razdoblju najžešćeg sukoba državnih snaga sigurnosti i islamističke skupine Gama'a al-Islamiya koja je gerilskim ratom pokušavala svrgnuti vladu. U tim unutarnjim sukobima poginulo je više od tisuću ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙