FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat državnih službenika o izmjeni Uredbe o koeficijentima

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika inamještenika dostavio je danas Vladinu Uredu za socijalno partnerstvoočitovanje na prijedlog izmjena Uredbe o nazivima radnih mjesta ikoeficijentima složenosti poslova u državnoj službi, priopćeno je izsindikata.
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika i namještenika dostavio je danas Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo očitovanje na prijedlog izmjena Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi, priopćeno je iz sindikata.

Sindikat prosvjeduje što se izmjena uredbe o koeficijentima predlaže u trenutku dok traju razgovori o korekciji koeficijenata između pregovaračkih odbora Vlade i sindikata državnih službi.

Drže da donošenje takve Uredbe, dok traju pregovori u kojima sindikati predlažu korekcije koeficijenata položaja i radnih mjesta državnih službenika i namještenika, predstavlja izigravanje socijalnog dijaloga.

Ako Vlada doista razgovara sa sindikatima državnih službi u dobroj vjeri, trebala bi zastati u izmjeni Uredbe, kako bi se po završetku pregovora mogao definirati jedinstveni prijedlog i spriječiti donošenje dviju izmjena u kratkom vremenu.

Sindikat pritom upozorava da Vladin pregovarački odbor oteže s izjašnjavanjem glede sindikalnog prijedloga korekcije koeficijenta, premda je na sastanku 16. veljače zaključeno da će se očitovati na prijedlog sindikata u roku od 10 dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙