FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Vrhovnom sudu ne znaju za što se sumnjiči njihovog službenika

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Upravitelja Kaznene pisarniceVrhovnog suda H. R. zagrebačka je policija u utorak, nakon obavijesnograzgovora, uhitila i zadržala jedan dan, a iz Vrhovnog suda danas supriopćili da ne znaju zbog čega je njihov sudski službenikosumnjičen.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Upravitelja Kaznene pisarnice Vrhovnog suda H. R. zagrebačka je policija u utorak, nakon obavijesnog razgovora, uhitila i zadržala jedan dan, a iz Vrhovnog suda danas su priopćili da ne znaju zbog čega je njihov sudski službenik osumnjičen.

Sudskog službenika H. R. policija je u utorak pozvala na obavijesni razgovor u sklopu kriminalističke obrade pokrenute povodom kaznene prijave kojom ga se, kako piše tisak, tereti za lažno predstavljanje, prijevaru i dogovor za počinjenje kaznenog djela. Nakon razgovora priopćeno mu je da je uhićen, no idućeg dana je pušten na slobodu.

Prema pisanju medija, sudskog službenika terete dvoje osuđenih građana koji tvrde da im se on lažno predstavljao kao sudac Vrhovnog suda i da im je obećao srediti pomilovanje, odnosno ublažavanje kazne. Nagađa se da je u cijeli slučaj umiješano više osoba koje navodno nisu povezane s Vrhovnim sudom.

Iz Vrhovnog suda priopćeno je da je sudski službenik izvijestio Tajništvo suda o razgovoru i zadržavanju u policiji te da je u izjavi, koju je dao na zahtjev Tajništva, rekao da nije počinio nikakvo kazneno djelo, pa ni ona koja se spominju u pojedinim medijima.

U Vrhovnom sudu tvrde da nemaju nikakvih saznanja za što se sumnjiči njihov službenik jer od zagrebačke policije još nisu dobili nikakvu obavijest. Stoga su, kako kažu, od policije zatražili službenu infomraciju o cijelom slučaju.

Prijavljeni sudski službenik vodio je Kaznenu pisarnicu Vrhovnog suda koja obavlja uredske poslove u sudu vezane za kaznene predmete, zaprima i sređuju spise, vodi upisnik i pomoćne knjige, predaje spise na rješavanje, otprema ih i dostavlja te obavještavaju stranake o stanju predmeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙