FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: olakšice za poduzetnike na Podima

ŠIBENIK, 10. ožujka 2005. (Hina) - Vlasnici proizvodnih pogona nabudućoj gospodarskoj zoni Podi bit će u cijelosti oslobođeni plaćanjakomunalnog doprinosa, a poduzetnici koji budu ulagali u trgovačku,uslužne i ostale djelatnosti platit će polovicu propisanog iznosa.
ŠIBENIK, 10. ožujka 2005. (Hina) - Vlasnici proizvodnih pogona na budućoj gospodarskoj zoni Podi bit će u cijelosti oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa, a poduzetnici koji budu ulagali u trgovačku, uslužne i ostale djelatnosti platit će polovicu propisanog iznosa.

Takvu odluku donijelo je na današnjoj sjednici šibensko Gradsko poglavarstvo na prijedlog direktora gradskog poduzeća Podi-Ražine d.o.o., Jakova Terzanovića.

Odlučeno je također da će u prvoj godini poslovanja svim poduzetnicima, bez obzira na djelatnost, komunalna naknada biti umanjena za 75 posto, u drugoj za 50 posto, u trećoj za 25 posto, dok bi tek u četvrtoj godini investitori na Podima plaćali puni iznos godišnje komunalne naknade.

"Cilj ovih mjera Gradskog poglavarstva je omogućiti budućim investitorima, posebno onima koji budu ulagali u proizvodne pogone, brže i jednostavnije pokretanje posla i otvaranje novih radnih mjesta. Vjerujem da na ovaj način dajemo doprinos smanjenju stope nezaposlenosti i promjeni strukture gospodarstva na šibenskom području", kazala je šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić.

Današnje odluke Gradskog poglavarstva potvrđuju da je Šibenik ozbiljan partner Vladi RH u realizaciji gospodarske zone Podi, kazao je Jakov Terzanović. Da je riječ o značajnoj pomoći poduzetnicima, naveo je, potvrđuje i podatak da komunalni doprinos za proizvodnu halu površine 1.000 četvornih metara i visine 6 metara iznosi oko 120.000 kuna.

Zemljište na Podima površine 138,9 hektara, kojim su se ranije koristile Hrvatske šume, hrvatska Vlada ustupila je šibenskim gradskim vlastima po simboličnoj cijeni od 1 kune po hektaru. U tijeku je ishodovanje građevinske dozvole, a po riječima Terzanovića, već je 35 tvrtki i pojedinaca pokazalo zanimanje za ulaganje na Podima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙