FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo znanosti: jednostavnije i jeftinije priznavanje stranih diploma

ZAGREB,4. ožujka(Hina) - U travnju se treba dovršiti prijedlog izmjenaZakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija, a priprema sei novi pravilnik o naknadama koji će propisivati znatno niže naknadeod postojećih, odgovorilo je Ministarstvo saborskoj zastupnici MarijiLugarić (SDP), koja se zanimala za tu temu.
ZAGREB,4. ožujka(Hina) - U travnju se treba dovršiti prijedlog izmjena Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija, a priprema se i novi pravilnik o naknadama koji će propisivati znatno niže naknade od postojećih, odgovorilo je Ministarstvo saborskoj zastupnici Mariji Lugarić (SDP), koja se zanimala za tu temu.

Dodatno će se pojednostaviti postupak priznavanja inozemnih diploma i sniziti naknade za rješavanje zahtjeva za priznavanje, najavljuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Ministarstvo podsjeća da prema Zakonu o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija, koji je na snagu stupio u ljeto 2004., zahtjeve za priznavanje zaprima Nacionalni ENIC/NARIC ured, a do sada ih je zaprimio 382.

Ministarstvo je u siječnju 2005. donijelo kriterije za vrednovanje inozemnih kvalifikacija, a na njegovu inicijativu Rektorski zbor je imenovao povjerenstvo za priznavanje kvalifikacija.

To je tijelo već vrednovalo više od 200 zahtjeva, a rješenja o priznavanju donijeta su za njih 106, navodi Ministarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙