FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijski dječak ipak preživio tsunami, obitelj vratila naknadu

NEW DELHI, 12. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Indijski par dobio je novčanunaknadu za gubitak 10-godišnjeg sina u naletu tsunamija u prosincu, anakon što se dijete vratilo živo i zdravo naknadu je vratio, pišu usubotu indijske novine.
NEW DELHI, 12. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Indijski par dobio je novčanu naknadu za gubitak 10-godišnjeg sina u naletu tsunamija u prosincu, a nakon što se dijete vratilo živo i zdravo naknadu je vratio, pišu u subotu indijske novine.

Jayakumar, ribar iz Nagapattinam (država Tamil Nadu), izgubio je svoj dom 26. prosinca kada je cijelu južnu Aziju pogodio tsunami nakon snažnog potresa, piše "Hindustan Times".

Jayakumar i njegova supruga bili su povučeni u more, ali su na sreću preživjeli kada su ih valovi izbacili na obalu.

No, nisu uspjeli pronaći svog najstarijeg sina Udaykumara, kojeg su vlasti ubrojile među 15 osoba stradalih u naletu plimnog vala u selu Thoduvai.

Jayakumar je primio naknadu u visini od 2.300 američkih dolara za gubitak sina.

Prije pet dana prijatelji su njemu i supruzi rekli da je njihov desetogodišnji sin primjećen kako stoji na autobusnoj postaji u gradu udaljenom 50 kilometara od njihovog sela. Nakon toga, uslijedio je dirljiv susret, a Udaykumar je još uvijek u šoku.

Dijete se sjeća da ga je val bacio na vrh kokosovog stabla. Kada su se valovi povukli sišao je s drveta ali nigdje nije bilo kuća ni ljudi.

Dječak je autobusom otišao do sljedećeg sela gdje je dobio hrane, a živio je na autobusnoj stanici sve dok ga nisu pronašli roditelji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙