FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 5. ožujka 2005.(Hina) -
ZAGREB, 5. ožujka 2005.(Hina) -

ZAGREB-Hrvatski kreditni rejting za ožujak, prema najnovijem izvještaju bonitetne kuće Dun&Bradstreet, ostaje i dalje nepromijenjen DB4d, za zemlju umjerenog rizika. Profil rizičnosti Hrvatske za ožujak obilježen je i dalje slučajem Gotovina, pri čemu pitanje neizručivanja odbjeglog generala ugrožava pristupanje Hrvatske u EU, navode analitičari D&B, a prenosi zagrebačka tvrtka BonLine. Među 25 ocijenjenih zemalja regije, Hrvatska se nalazi na 11. mjestu, jedina s ocjenom DB4d, dok su ispred nje s ocjenom DB4c Bugarska i Rumunjska. Na prvom je mjestu Slovenija sa ocjenom DB2c malog rizika za ulaganja, dok je na začelju šest država s ocjenom DB6d - vrlo visokog rizika - Albanija, Bjelorusija, BiH, Tadžikistan, Turkemnistan i Uzbekistan.

ZAGREB - U travnju se treba dovršiti prijedlog izmjena Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija, a priprema se i novi pravilnik o naknadama koji će propisivati znatno niže naknade od postojećih. Dodatno će se pojednostaviti postupak priznavanja inozemnih diploma i sniziti naknade za rješavanje zahtjeva za priznavanje, najavilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u odgovoru na zastupničko pitanje.

KUTINA/ZAGREB - Stožer za obranu Petrokemije priopćio je da je na sinoćnjem sastanku dobio bezrezervnu potporu udruga proisteklih iz Domovinskog rata za organizaciju i najradikalnijih akcija s ciljem neodgodivog nastavka proizvodnje u Petrokemiji. U priopćenju za javnost nije precizirano o kakvim je akcijama riječ, no navodi se da je "zaključeno da vremena za Petrokemiju i Kutinu više nema i kako je krajnje vrijeme da se prestane s praksom prebacivanja svih troškova nečijeg višegodišnjeg nerada na jedan jedini gospodarski subjekt." Stožer za obranu Petrokemije ponovno se aktivirao jučer, 3. ožujka, nakon već četvrtog prekida rada Petrokemije u ovoj godini, uzrokovanog katastrofalnom situacijom u plinoopskrbnom sustavu Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙