FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T-HT: od 1. travnja i tarife sa sekundom kao obračunskom jedinicom

ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - T-Hrvatski Telekom (T-HT) od 1.travnja u fiksnoj će telefoniji ponuditi dva nova tarifna paketa ukojima će obračunska jedinica biti jedna sekunda, a u oba će paketazajedničko biti mjesečna naknada, pretplata od 60 kuna (73,20 kuna sPDV-om), uključenih 60 minuta poziva u nacionalnom prometu u fiksnojmreži, te besplatni detaljni ispis poziva, koji se dobiva na zahtjev.
ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - T-Hrvatski Telekom (T-HT) od 1. travnja u fiksnoj će telefoniji ponuditi dva nova tarifna paketa u kojima će obračunska jedinica biti jedna sekunda, a u oba će paketa zajedničko biti mjesečna naknada, pretplata od 60 kuna (73,20 kuna s PDV-om), uključenih 60 minuta poziva u nacionalnom prometu u fiksnoj mreži, te besplatni detaljni ispis poziva, koji se dobiva na zahtjev.

Zahtjevi korisnika za nove tarifne pakete zaprimat će se od 1. travnja, novi će se sustav moći koristiti od 1. svibnja, pa će prve račune po novom obračunu građani dobiti u lipnju, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

T-HT je na uvođenje tarifnih sustava sa sekundom kao obračunskom jedinicom obvezan novim Pravilnikom o telekomunikacijskim uslugama, a dva je nova tarifna paketa Vijeće Agencije za telekomunikacije odobrilo jučer.

T-HT u upotrebi već ima tri tarifna paketa - Halo Mini, Halo Plus i Halo Start u kojima je obračunska jedinica jedna minuta, a sa dva nova paketa s jedinicom jedna sekunda - paket s minimalnim trajanjem poziva, te paket s naknadom za uspostavu poziva - nudit će ukupno pet tarifnih paketa.

U paketu s minimalnim trajanjem poziva, uz pretplatu i uključenih 60 minuta, minimalno trajanje poziva je 60 sekundi po cijeni od 23 lipe (plus PDV), a nakon toga se razgovor naplaćuje po sekundi obračunatoj na temelju cijene minute.

Kako je u tom paketu u nacionalnom prometu u fiksnoj mreži cijena jedne minute 23 lipe (plus PDV) u jakom (dnevnom) prometu, nakon prve minute razgovora svaka bi se sekunda dalje naplaćivala 0,38 lipa (plus PDV).

U vrijeme slabog prometa (noću) svaka sekunda nakon prve minute naplaćivat će se 0,19 lipa (dobije se kada se cijena minute od 11,5 lipa podijeli sa 60).

Taj paket, ističu u T-HT-u, povoljniji je za korisnike koji imaju više poziva u fiksnoj mreži dužih od minute, za građane u čijim navikama telefoniranja dominiraju dulji pozivi iz fiksne u mobilnu mrežu ili međunarodni pozivi.

U drugom, paketu s naknadom za uspostavu poziva, uz pretplatu i uključenih 60 minuta, sama uspostava poziva plaća se 8 lipa, te se plaća svaka sekunda razgovora.

U tom će se paketu jedna sekunda razgovora u nacionalnom prometu u fiksnoj mreži naplaćivati 0,43 lipe (plus PDV), ili 0,216 lipa (plus PDV) u doba slabog prometa.

Taj paket pogoduje kraćim pozivima, razgovorima do 35 sekundi, ističu iz T-HT-a.

Na upit kako će se, s obzirom da je lipa najmanja novčana jedinica, obračunavati npr. 23,63 lipe, u T-HT-u kažu da će se zaokruživanje biti matematičko.

Na upit planira li T-HT, nakon ulaska konkurencije ponuditi jeftinije pakete, u T-HT-u kažu da će pričekati da vide što će konkurencija ponuditi i onda odgovoriti.

Na upit planira li T-HT nagodbu s udrugom Potrošač vezano za četrdesetak tisuća tužbi protiv države i T-HT-a, u T-HT-u kažu da je u tijeku proces mirenja s Potrošačem, a smatraju da su s novim tarifnim modelima otpali razlozi za tužbu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙