FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Doris Pack očekuje hrvatske pregovore 17. ožujka

MOSTAR, 17. veljače 2005. (Hina) - Predsjednica Izaslanstva Europskogparlamenta za jugoistočnu Europu Doris Pack izjavila je, u intervjuuza najnoviji broj mostarskog tjednika "Danas", kako očekuje da ćeHrvatska svoje pregovore o pridruživanju Europskoj uniji početi 17.ožujka ove godine, te da bi ti pregovori mogli biti završeni 2007., apridruživanje Hrvatske Europskoj uniji 2009. godine.
MOSTAR, 17. veljače 2005. (Hina) - Predsjednica Izaslanstva Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu Doris Pack izjavila je, u intervjuu za najnoviji broj mostarskog tjednika "Danas", kako očekuje da će Hrvatska svoje pregovore o pridruživanju Europskoj uniji početi 17. ožujka ove godine, te da bi ti pregovori mogli biti završeni 2007., a pridruživanje Hrvatske Europskoj uniji 2009. godine.

Ona je podsjetila kako je suradnja s Međunarodnim sudom za ratne zločine (ICTY) u Den Haagu jedan od uvjeta za sve zemlje regije prije nego li započnu pregovore. "S moje točke gledišta na ovom području Hrvatska je učinila što je mogla i sada je na generalu Gotovini, koji također ima francusku putovnicu i može biti bilo gdje, da učini što treba učiniti za budućnost svoje zemlje i preda se", dodala je Doris Pack.

Doris Pack je pozvala hrvatske političare u BiH da se zauzmu i za Hrvate u Banjoj Luci i (bosanskoj) Posavini.

"Dužnost hrvatskih političara ne bi trebala biti da samo gledaju u Hercegovinu, nego da pokažu svoj interes i za druga područja u BiH gdje žive Hrvati", rekla je Doris Pack.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙