FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashown pozdravio izručenje Jankovića Haškom sudu

MOSTAR, , 14. ožujka 2005. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodnezajednice Paddy Ashdown pozdravio je izručenje bosanskoga Srbina GojkaJankovića Haškom sudu, i istodobno pozvao vlasti Republike Srpske(RS) da bez odgode u Haški sud prebace i dvojicu najtraženijihbjegunaca - Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Janković je trećibosanski Srbin kojega su vlasti Republike Srpske ove godine izručileHaškom sudu.
MOSTAR, , 14. ožujka 2005. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodne zajednice Paddy Ashdown pozdravio je izručenje bosanskoga Srbina Gojka Jankovića Haškom sudu, i istodobno pozvao vlasti Republike Srpske (RS) da bez odgode u Haški sud prebace i dvojicu najtraženijih bjegunaca - Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Janković je treći bosanski Srbin kojega su vlasti Republike Srpske ove godine izručile Haškom sudu.

Ashdown je u priopćenju za medije naveo da je vidljivo da se najnoviji angažman vlasti Republike Srpske razlikuje od neaktivnosti i izbjegavanja suradnje s Haškim tribunalom u posljednjih devet godina. Međutim, ova izručenja bosanskih Srba Haškom sudu, po Ashdownovim riječima, predstavljaju tek početak procesa jer će međunarodna zajednica pomno pratiti hoće li vlast Republike Srpske nastaviti započete procese izručenja optuženika za ratne zločine.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Darko Matijašević u ponedjeljak je zaprijetio da će biti uhićene sve osobe s javnih optužnica Haškog suda koje se nalaze u Republici Srpskoj a ne koriste mogućnost dragovoljne predaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙