FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska pooštrava zakon o kupnji nekretnina

ANKARA, 14. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Turski Ustavni sud u ponedjeljakje ukinuo zakon koji je olakšavao kupnju nekretnina strancima,objašnjavajući to potrebom za dodatnim sigurnosnim jamstvima.
ANKARA, 14. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Turski Ustavni sud u ponedjeljak je ukinuo zakon koji je olakšavao kupnju nekretnina strancima, objašnjavajući to potrebom za dodatnim sigurnosnim jamstvima.

Sud je jednoglasnom odlukom vladi dao rok od tri mjeseca za uvođenje novog zakona u kojem će se izmijeniti sadašnje odredbe koje smatra nedostatnima.

Predsjednik suda Hasim Kilic rekao je kako presuda ne znači da stranci neće moći kupovati nekretnine u Turskoj, već samo da zakon mora biti stroži.

Odluka suda objavljena je nakon nedavne kampanje nacionalističkih stranaka u kojoj su izražavale strahove kako stranci, osobito Grci i Sirijci, kupuju nekretnine u Turskoj iz skrivenih motiva.

Zakon koji je Ustavni sud ukinuo donesen je u sklopu napora vlade da potakne strana ulaganja, koja su krajnje mala u usporedbi s ostalim zemljama kandidatima za Europsku uniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙