FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska životinjama promijenila nepodobne nazive

ANKARA, 7. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Turska je promijenila nazivenekim svojim životinjskim vrstama uz obrazloženje da su straniznanstvenici koji se protive turskom teritorijalnom integritetuciljano birali njihova stara imena s podlim namjerama.
ANKARA, 7. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Turska je promijenila nazive nekim svojim životinjskim vrstama uz obrazloženje da su strani znanstvenici koji se protive turskom teritorijalnom integritetu ciljano birali njihova stara imena s podlim namjerama.

Tako će se ovca dosad poznata pod nazivom Ovis Armeniana ubuduće nazivati Ovis Orientalis Anatolicus. Vrsta crvene lisice Vulpes Vulpes Kurdistanica ostala je bez posljednjeg dijela naziva i ubuduće će biti samo Vulpes Vulpes, priopćilo je tursko ministarstvo zaštite okoliša.

"Na žalost, ima mnogo životinjskih vrsta koje se mogu pronaći samo u Turskoj, a znanstvenici s lošim namjerama su im davali nazive protivne turskom jedinstvu", dodaje ministarstvo.

Ministarstvo je priopćilo kako su novi nazivi odabrani sukladno znanstvenim istraživanjima. A ne iz političkih razloga, kako bi neki zlobnici možda pomislili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙