FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đukanović: EU će podržati razgovore o preuređenju SCG-a

PODGORICA, 27. veljače 2005. (Hina) - Crnogorski premijer MiloĐukanović izjavio je u nedjelju da vjeruje kako će europskeinstitucije podržati razgovore o preuređenju odnosa Crne Gore iSrbije.
PODGORICA, 27. veljače 2005. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u nedjelju da vjeruje kako će europske institucije podržati razgovore o preuređenju odnosa Crne Gore i Srbije.

Đukanović je, u razgovoru s predsjednicom Izaslanstva Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu Doris Pack, kazao kako je priključivanje europskim i transatlantskim integracijama prioritet Crne Gore, te da je crnogorska vlada snažno opredijeljena za daljnje reforme.

"Neposredni ciljevi su pozitivna studija opravdanosti otpočinjanja pregovora o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji i članstvo u programu NATO-a Partnerstvo za mir. Crna Gora, njena vlada i druge državne i društvene institucije spremne su u tom smislu ispuniti sve obaveze", kazao je Đukanović.

Kako je priopćeno iz vladinog Ureda za odnose sa javnošću, Pack je navela da bit pristupa dvostrukog kolosijeka, usvojenog u okviru Europske unije za državnu zajednicu SCG, treba podrazumijevati njegovu primjenu do kraja, kako bi napori i rezultati država članica ka ispunjavanju neophodnih preduvjeta za europske integracije, bili posebno i adekvatno vrednovani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙