FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Herceg Novi: Hrvatski konzulat ostaje u Kotoru

Zagrebu izašla uz susretzahtjevima Hrvatskog građanskog društva i brojnih Hrvata u Boki da tajdiplomatski ured ne premjesti u Podgoricu, objavili su u utoraklokalni mediji.
Herceg Novi, 8. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski konzul u Crnoj Gori Ivica Škarić izjavio je da će Konzulat Republike Hrvatske (RH) i ove godine ostati u Kotoru, čime je vlada u Zagrebu izašla uz susret zahtjevima Hrvatskog građanskog društva i brojnih Hrvata u Boki da taj diplomatski ured ne premjesti u Podgoricu, objavili su u utorak lokalni mediji.

"Ako Crna Gora postane samostalna Veleposlanstvo RH bilo bi u Podgorici, a konzulat bi ostao u Kotoru. Ako se rješavanje pitanja samostalnosti Crne Gore odgodi, konzulat će se preseliti u Podgoricu, a u Kotoru bi ostala ispostava za pružanje usluga svim građanima hrvatske nacionalnosti i drugima", izjavio je Škarić nakon razgovora s gradonačelnikom Herceg Novog Dejanom Mandićem u ponedjeljak.

"Moja je želja da uspostavimo dobru suradnju s gradovima u Crnoj Gori, osobito s onima u Bokokotorskom zaljevu", kazao je konzul Škarić, dodajući da "za to ima puno razloga, a nema nikakvih političkih zapreka".

Konzul Škarić je obećao gradonačelniku Mandiću da će posredovati u razgovorima između Herceg Novog i Konavala oko rješavanja problema vodoopskrbe hercegnovske rivijere.

Predsjednik općine Herceg Novi Dejan Mandić je izjavio da se razgovaralo i o uspostavi autobusne linije Boka-Dubrovnik-Split, te brodske linije koja bi spajala hrvatske i crnogorske luke. Bilo je riječi i o postavljanju TV repetitora na brdu iznad Kotora kako bi se u Boki nesmetano pratio program HRT-a.

Ivica Škarić je na mjestu konzula RH u Crnoj Gori prije dva mjeseca zamijenio Petra Poljanića, bivšeg gradonačelnika Dubrovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙