FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić upozorio je danas kako je, neovisno o upitnosti 17. ožujka kao dana početka pregovora s EU, mogao biti imenovan Nacionalni odbor za praćenje pregovora, utvrđena pregovaračka strategija te planirane strategijske odrednice za svako pregovaračko poglavlje. Tomčić je na konferenciji za novinare odbacio dezinformacije da njegov HSS napušta nacionalni konsenzus oko EU-a i ucjenjuju vladajuće s imenima svojih pregovarača.'Špekulantima koji šire dezinformacije' i neuspjeh oko početka pregovora pokušavaju prebaciti na HSS, poručio je da njegova stranka neće progutati tu 'gorku pilulu'. Naglasio je da HSS ostaje u procesu suglasja oko EU, ali ne na bilo koji ili na špekulantski način. Prozvao je Sabor, prije svih njegova predsjednika Vladimira Šeksa, zbog neprovođenja zaključaka koje je, vezano za EU, donio.

SPLIT - Splitsko-dalmatinska Policijska uprava izvijestila je danas kako je uzrok sinoćnje eksplozije ručne bombe u stanu u Dioklecijanovoj palači, u kojoj je poginuo 43-godišnji Splićanin, a tri osobe teško ozlijeđene, najvjerojatnije pokušaj preminuloga da rastavi bombu za koju je mislio da je prazna. Poginuli je, kako se neslužbeno doznaje, Marko Svalina, a ozlijeđeni Boro Ladan (32) iz Vrbica, državljanin BiH, te Zorka Jurčić (46) iz Gospića i Lidija Grbeša (33) iz Splita. Ozljede svih troje opasne su za život te su nakon operativnih zahvata smješteni na kirurškom šoku i Odjelu za intenzivnu njegu splitske Kliničke bolnice. Njihovo je stanje, kažu u bolnici, stabilno, no s obzirom na težinu ozljeda moguća su pogoršanja.

ZAGREB - Sindikat zaposlenih na poslovima razminiranja traži isplatu plaća i osiguravanje posla za pirotehničare AKD "Mungosa", a ako se ništa ne poduzme do 15. ožujka, organizirat će višednevni prosvjed na Markovu trgu, najavili su danas sindikalci. "Donijet ćemo opremu i kampirati na Markovu trgu, a možda i organizirati vježbu sa školskim minama", rekao je dopredsjednik sindikata Niko Režić na konferenciji za novinare. Režić je kazao da od Vlade traže da im osigura posao, jer 'Mungos' trenutno radi s manje od 30 posto kapaciteta. Plaće za siječanj kasne 15 dana, pa će pirotehničari prvo organizirati manji prosvjed pred Banskim dvorima, a nakon 15. ožujka stvorit će se zakonski uvjeti za višednevni štrajk.

ZAGREB - Uprava poslovnog dnevnog lista Dnevnik imenovala je Stjepana Andrašića glavnim i odgovornim urednikom. Stjepan Andrašić ujedno je vlasnik nakladničke tvrtke Masmedia koja je krajem prošle godine od Europapress holdinga (EPH) kupila 50 posto Dnevnika. Novi glavni urednik na tom je mjestu zamijenio Miodraga Šajatovića koji je uređivao Dnevnik od njegovog osnutka u ožujku prošle godine. Andrašić je kao novinar surađivao s brojnim hrvatskim redakcijama, a najviše s Večernjim listom u kojemu je u dva mandata bio glavni i odgovorni urednik. Dobitnik je nagrade Novinar godine koju mu je 1987. dodijelilo Hrvatsko novinarsko društvo.

ZAGREB - Hrvatska agencija za telekomunikacije zaprimila je danas T-HT-ov zahtjev za odobrenje novih tarifnih paketa s obračunskom jedinicom od 1 sekunde za razgovore u fiksnoj telefoniji, doznaje se iz Agencije. Vijeće Agencije će obaviti stručnu analizu tog zahtjeva te na njega, ako ispunjava zakonski propisane uvjete, dati suglasnost u zakonskom roku od najkasnije 15 dana. O detaljima toga zahtjeva odnosno cijenama razgovora po 1 sekundi u fiksnoj telefoniji iz Agencije se, kao ni iz T-HT-a, danas nije moglo ništa doznati.

ZAGREB - Statistički, prosječni hrvatski zaposlenik po osnovi prosječne neto plaće u prošloj je godini primio, u prosjeku, 50.076 kuna, što je za 2.796 kuna ili za 5,9 posto više nego za godinu prije. Gledajući pak po pojednim djelatnostima najniži su godišnji iznos zbroja prosječnih mjesečnih neto plaća imali zaposleni u štavljenju i obradi kože, od 25.764 kune, a najviši zaposlenici u zračnom prijevozu, u prosječnom godišnjem iznosu od 90.036. Za razdoblje od siječnja do prosinca 2004. prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj iznosila je 4.173 kune, objavio je Državni zavod za statistiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙