FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Valencija: Uhićeni pripadnici ETA-e, zaplijenjen eksploziv

MADRID, 17. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Španjolska je policija učetvrtak u Valenciji uhitila dvojicu navodnih pripadnika baskijskeseparatističke organizacije ETA-e i zaplijenila nešto eksploziva,priopćio je ministar unutarnjih poslova Jose Antonio Alonso.
MADRID, 17. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Španjolska je policija u četvrtak u Valenciji uhitila dvojicu navodnih pripadnika baskijske separatističke organizacije ETA-e i zaplijenila nešto eksploziva, priopćio je ministar unutarnjih poslova Jose Antonio Alonso.

Dio središta Valencije blokiran je, a u hostel u kojem su bili ti pripadnici ETA-e pozvani su pirotehničari, objavili su španjolski mediji.

Četiri policijska kombija blokiraju tu ulicu, javljaju mediji.

"Španjolska policija uhitila je dvije osobe u Valenciji, muškarca i ženu, a sumnja se da su oni pripadnici ETA-e. Zaplijenjen je jedan pištolj, određena količina eksploziva i neki dokumenti", rekao je Alonso novinarima, a prenio je španjolski državni radio.

Španjolci u nedjelju izlaze na referendum o ustavu Europske unije.

Nekoliko sati prije operacije u Valenciji jedan je drugi navodni pripadnik ETA-e zadržan u madridskom pritvoru jer je navodno kovao plan da ustrijeli španjolskoga kralja Juana Carlosa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙