FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na krovu carigradske patrijaršije otkrivena bomba

ISTANBUL/ATENA, 19. veljače 2005. (Hina) - Pirotehničari turskepolicije deaktivirali su u subotu u Istanbulu bombu postavljenu nakrov pravoslavne crkve sv. Jurja, u sklopu carigradske ekumenskepatrijaršije.
ISTANBUL/ATENA, 19. veljače 2005. (Hina) - Pirotehničari turske policije deaktivirali su u subotu u Istanbulu bombu postavljenu na krov pravoslavne crkve sv. Jurja, u sklopu carigradske ekumenske patrijaršije.

Bombu su otkrili zaposlenici crkve i obavijestili policiju, a grčka novinska agencija ANA prenosi crkvene izvore i javlja kako bomba nije eksplodirala jer je pala na krov prekriven snijegom i zakazao joj je detonator.

Prema prvim podacima kojima policija raspolaže bombu je vjerojatno bacio netko sa susjednoga krova.

Grčka je zatražila jačanje mjera sigurnosti oko Carigradske patrijaršije, objavili su grčki mediji, a prenosi agencija AFP.

"Najoštrije osuđujemo djela ekstremizma i netolerancije poput toga napada na ekumensku carigradsku patrijaršiju, vrhovnu ustanovu pravoslavnih crkava u svijetu", kaže se u priopćenju glasnogovornika grčkoga ministra vanjskih poslova. Glasnogovornik Georges Kumutsakos rekao je kako grčki diplomati u Ankari i Istanbulu traže od turskih vlasti "da pojačaju mjere sigurnosti oko ekumenske patrijaršije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙