FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljski proračun profitirao od snižavanja porezne stope na dobit

VARŠAVA, 14. veljače 2005. (Hina) - Linearna stopa poreza na dobit od19 posto koju je Poljska uvela prije godinu dana sve je popularnijameđu osobama koje se same zapošljavaju i malim poduzetnicima, pišepoljski list Rzeczpospolita.
VARŠAVA, 14. veljače 2005. (Hina) - Linearna stopa poreza na dobit od 19 posto koju je Poljska uvela prije godinu dana sve je popularnija među osobama koje se same zapošljavaju i malim poduzetnicima, piše poljski list Rzeczpospolita.

Broj poduzetnika koji je odlučio postati obveznikom toga poreza porastao je ove godine za 50.000 dosegnuvši ukupno gotovo 250.000 obveznika. Strahovi da će se uvođenjem linearne porezne stope smanjiti proračunski prihodi bili su neutemeljeni budući da preliminarni podaci pokazuju da su prihodi od korporativnog poreza sada veći nego ranije.

"Neka ovo bude lekcija vladi i parlamentu kako se proračun može povećati samo smanjivanjem poreza", rekao je Andrzej Malinowski, predsjednik Udruženje poljskih

radnika".

Osobe koje se same zapošljavaju izabrale su linearni porez kako bi izbjegle plaćanje porezne stope od 30 ili 40 posto. Prošle godine mnoge kompanije nisu se odlučile za linearni porez jer su koristile razne porezne olakšice koje su im bile profitabilnije, dok su ove godine, kada je većina olakšica ukinuta, linearni porezi postali atraktivniji.

Drugi razlog rasta njihove popularnosti su pozitivni ekonomski trendovi koji su rezultirali većim profitom kompanija, pa je im je linearni porez omogućio izbjegavanje većih poreznih stopa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙