FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hodorkovski odbacio sve optužbe pred sucima

MOSKVA, 25. veljače 2005. (Hina/AFP) - Bivši direktor ruske naftnetvrtke Jukos Mihail Hodorkovski (41) počeo je u petak davati iskaz nasuđenju koje je počelo u lipnju, odbacivši sve optužbe zbog kojih je upritvoru od listopada 2003.
MOSKVA, 25. veljače 2005. (Hina/AFP) - Bivši direktor ruske naftne tvrtke Jukos Mihail Hodorkovski (41) počeo je u petak davati iskaz na suđenju koje je počelo u lipnju, odbacivši sve optužbe zbog kojih je u pritvoru od listopada 2003.

"Ne smatram se krivim ni po jednoj točki optužnice koja mi je predočena", kazao je Hodorkovski pred sucima, dodavši da "ni u kojem slučaju neće odustati od svjedočenja".

"Optužuje me se za kaznena djela koja jednostavno ne postoje, ili koja su izmislili istražitelji", istaknuo je poduzetnik, ocijenivši optužbe "nezakonitim i lažnim".

Hodorkovski je u svom prvom iskazu istaknuo da je "ponosan" na svoj rad i na godine koje je proveo na čelnoj dužnosti u Jukosu.

Hodorkovskom se sudi za prijevaru, izbjegavanje plaćanja poreza, kao i za pranje novca, za što bi mogao dobiti 20 godina zatvora. Te je optužbe potpuno odbacio kao političke, rekavši da iza njih stoji Kremlj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙