FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beogradski mediji: "Utakmica je katastrofalno organizirana"

BEOGRAD, 14. ožujka 2005. (Hina) - Neredi u Zagrebu, uoči nedjeljnerukometne utakmice "Zagreba" i "Partizana" izazvali su brojnekomentare rukometnih dužnosnika koje su u ponedjeljak objavilibeogradski mediji.
BEOGRAD, 14. ožujka 2005. (Hina) - Neredi u Zagrebu, uoči nedjeljne rukometne utakmice "Zagreba" i "Partizana" izazvali su brojne komentare rukometnih dužnosnika koje su u ponedjeljak objavili beogradski mediji.

"Utakmica je katastrofalno organizirana. Sve što je 'Partizan' osigurao gostima u Beogradu ovdje nije ni izbliza bilo zadovoljeno. Iako je poznato da u utakmicama između hrvatskih i srpsko-crnogorskih timova postoji ogroman naboj, nikad nikome u Beogradu život nije bio ugrožen. Navijačima i novinarima 'Zagreba' nije falila ni dlaka s glave, a ovdje ne samo što su strepili za svoj život, nego im nije dozvoljen ni ulazak u dvoranu. Što na kraju reći osim da smo i ovoga puta izvukli deblji kraj", izjavio je "Politici" generalni tajnik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković.

"Ako je put do vrha europskog rukometa ovakav, onda nam i ne treba", izjavio je istom listu trener "Partizana" Časlav Dinčić, koji kaže da je riječ o "svjesno dozvoljenom skandalu". "Nikad u životu nisam doživio ovo što se dogodilo. Da li je sve bilo planirano ne znam, ali siguran sam da nema nikakve veze sa sportom. Očekivali smo da će nas navijači 'Zagreba' vrijeđati, ali torturu koju su proživjeli novinari i dio našeg rukovodstva nismo mogli sanjati niti u najgorim košmarima. Bruka i sramota za organizatore ovog meča", kaže Dinčić, koji je u izjavi "Danasu" iznio i tvrdnju da je "u polufinale ušla lošija ekipa". "Nije samo atmosfera utjecala na poraz od 'Zagreba', već i veza predsjednika kluba 'Zagreb' i Europske rukometne federacije. Znamo za njihove pretenzije da uđu u EU. Ovo što su oni pokazali nema veze s EU. Imali smo meč, ali su suci i delegat odradili svoj dio posla za 'Zagreb'", tvrdi Dinčić.

Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba "Partizan" Vladan Begović najavio je, u izjavi listu "Danas", da će njegov klub uložiti žalbu, "ali ne zbog rezultata utakmice, već zbog ophođenja prema novinarima". "Ekipa 'Zagreba' nas je sportski primila, ali je organizacija utakmice bila jako loša. Nevjerojatno je da se kamenicama dočekuje najavljeni autobus s novinarima. Rečeno nam je da smo mi njih isprovocirali, što stvarno ne stoji. Igrači su pristali izaći na teren, jer bi u suprotnom klub bio kažnjen dvogodišnjom suspenzijom iz europskih takmičenja", kazao je Begović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙