FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beogradski mediji: "Zagreb kao Bejrut"

BEOGRAD, 14. ožujka 2005. (Hina) - Sve beogradske novine od ponedjeljkadonose tekstove o napadu hrvatskih navijača na srbijanske novinare unedjelju poslijepodne u Zagrebu, gdje se igrala rukometna utakmicaizmeđu "Zagreba" i beogradskog "Partizana".
BEOGRAD, 14. ožujka 2005. (Hina) - Sve beogradske novine od ponedjeljka donose tekstove o napadu hrvatskih navijača na srbijanske novinare u nedjelju poslijepodne u Zagrebu, gdje se igrala rukometna utakmica između "Zagreba" i beogradskog "Partizana".

"Večernje novosti", u tekstu pod naslovom "Prijetio i linč", pišu: "Dobrodošli u srednji vijek! Novinari iz Beograda doživjeli su u nedjelju u glavnom gradu Hrvatske da ih navijači 'Dinama', uz maltene blagoslov policije (sve je nalikovalo na dogovoreni scenarij), zaspu kamenjem i zaprijete linčom".

"Sve je izgledalo kao klasična namještaljka, jer je bilo zapanjujuće malo čuvara reda na ulici (nitko nije izbrojao više od 20). Štoviše, to uopće nisu bile, kao kod nas, uobičajene specijalne snage, a isto tako, da li je moguće da Hrvati nisu znali da će na utakmicu doći beogradski novinari?", pita taj list i dodaje da "katastrofalno pripremljena ili nezainteresirana hrvatska policija nije dozvolila navijačima 'Partizana' da dođu do hale".

Dnevnik "Blic", u tekstu pod naslovom "Zagreb kao Bejrut!" kaže da je atmosfera kod "Doma sportova" u nedjelju poslijepodne "odavala dojam da se nalazimo u samom središtu Bejruta": "Iznenađenim zagrebačkim policajcima nije preostalo ništa drugo nego da pobjegnu pred razularenim navijačima 'Dinama', Bad Blue Boysima koji su jurnuli na 'Lastin' autobus koji je prevozio novinare iz Beograda na rukometnu utakmicu".

Beogradski dnevnik "Glas javnosti" donosi tekst pod naslovom "Neredi u Zagrebu!", te "Stigli Srbi, Zagreb divljao", o premlaćivanju srbijanskih novinara u središtu Zagreba, te atmosferi u dvorani u kojoj je odigrana utakmica: "Neposredno prije meča, s razglasa se oglasila pjesma o 'domovinskom ratu' i borbi 'protiv dušmana', a u publici je bilo transparenata s likom Ante Gotovine, generala Hrvatske vojske optuženog pred Haaškim tribunalom za ratne zločine, koji je u bijegu. Također, tijekom meča navijači 'Zagreba' su često vikali: 'Ubij Srbina'".

Dnevnik "Danas" izvještaj naslovljuje s "Kamenovani igrači, navijači i novinari", te donosi izjavu predsjednika Upravnog odbora "Partizana" Vladana Begovića da će klub uložiti žalbu, "ali ne zbog rezultata utakmice, već zbog ophođenja prema novinarima".

"Politika" incidentima u Zagrebu posvećuje cijelu stranicu, te donosi i ocjenu generalnog tajnika Rukometnog saveza Srbije Božidara Đurkovića, da je "utakmica katastrofalno organizirana", te izjavu trenera "Partizana" Časlava Dinčića da je ono što su doživjeli u Zagrebu "bruka i sramota za organizatore meča".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙