FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vujanović: Koštunicu zbog nesuradnje s Haškim sudom

PODGORICA, 11. ožujka 2005. (Hina) - Crnogorski predsjednik FilipVujanović poručio je u petak vladi Srbije i njenom premijeru VojislavuKoštunici da će biti izravno odgovorni ako ne uhite i ne izruče Haškomsudu sve optuženike koji se nalaze na njenom teritoriju.
PODGORICA, 11. ožujka 2005. (Hina) - Crnogorski predsjednik Filip Vujanović poručio je u petak vladi Srbije i njenom premijeru Vojislavu Koštunici da će biti izravno odgovorni ako ne uhite i ne izruče Haškom sudu sve optuženike koji se nalaze na njenom teritoriju.

Na konferenciji za novinare s predsjednikom Albanije Alfredom Mojsiuom, koji se nalazi u dvodnevnom posjetu Crnoj Gori, Vujanović je izjavio da je kosovski premijer Ramush Haradinaj "dao dobar primjer bjeguncima koji se skrivaju i godinama Crnu Goru i Srbiju drže kao taoce svoje budućnosti".

"Bilo bi dobro da se svi koje traži Haški sud odmah predaju, kao što bi jednako dobro bilo da one koji se ne budu odlučili na dobrovoljnu predaju vlada Srbije uhiti, jer je obveza ekstradicije državna obveza i ne smije se zasnivati samo na dragovoljnosti", poručio je Vujanović.

Predsjednik Albanije Alfed Mojsiu također je pozitivno ocijenio Haradinajev potez, rekavši da je kosovski premijer pokazao da mu je stalo do interesa naroda. Pohvalio je albanski narod i političare na Kosovu za veliku zrelost koju su pokazali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙