FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Geraldine McCaughrean pisat će nastavak Petra Pana

LONDON, 14. ožujka 2005.(Hina/Reuters) - Britanska književnicaGeraldine McCaughrean izabrana je u nedjelju između stotinu autora izcijelog svijeta da napiše nastavak Petra Pana.
LONDON, 14. ožujka 2005.(Hina/Reuters) - Britanska književnica Geraldine McCaughrean izabrana je u nedjelju između stotinu autora iz cijelog svijeta da napiše nastavak Petra Pana.

"Ostala sam bez riječi", rekla je McCaughrean (na slici) nakon što ju je izabrala londonska dječja bolnica koja ima prava na priču J.M.Barrieja o Zvončici, Wendy, Kapetanu Kuki i dječaku koji nije htio odrasti.

"Prekrasna je i zastrašujuća privilegija da ja budem izabrana za Neverland naoružana samo s olovkom", dodala je.

Dječja bolnica iz Londona pokrenula je natječaj prošle godine u znak obilježavanja stote obljetnice tog djela.

Žiri sastavljen od članova iz Južne Amerike, Australije, SAD-a i Europe izabrao je domaćeg pisca koji će nastaviti život Barriejvih besmrtnih junaka.

McCaughrean, autorica 130 knjiga i drama, jedina je književnica koja je osvojila Whitbread dječju književnu nagradu tri puta, pobijedila je napisavši samo jedno poglavlje i sinopsis priče nazvane "Kapetan Pan".

Barrie je prava na priču prenio na bolnicu 1929. godine kojoj je od tada predstavlja "značajan, ali povjerljiv" izvor zarade. Barrie je preminuo 1937. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙