FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Kuharski kanconijer" nagrađen u Švedskoj

ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Knjiga "Kuharski kanconijer -Gurmanska sjećanja Mediterana" Veljka Barbierija proglašena je ušvedskom gradu Gryhtyttanu jednom od dviju najboljih prošlogodišnjihknjiga o mediteranskoj kuhinji, izvijestilo je u ponedjeljak Društvohrvatskih književnika (DHK).
ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Knjiga "Kuharski kanconijer - Gurmanska sjećanja Mediterana" Veljka Barbierija proglašena je u švedskom gradu Gryhtyttanu jednom od dviju najboljih prošlogodišnjih knjiga o mediteranskoj kuhinji, izvijestilo je u ponedjeljak Društvo hrvatskih književnika (DHK).

Barbierijeva knjiga osvojila je 11. veljače nagradu "Gourmand World Cookbook Awards" koja se smatra svojevrsnim "Oscarom" u svijetu hrane i vina, napominje DHK-a.

Za uglednu nagradu o najboljoj sredozemnoj kuharici bilo je prijavljeno 320 autora iz 29 zemalja.

Barbierijev "Kuharski kanconijer - Gurmanska sjećanja Mediterana", objavljena u izdanju zagrebačke nakladničke kuće "Profil", žiri je ocijenio kao neobičan spoj autorova dara jer se u svom djelu predstavio kao istinski pisac, umjetnik i fotograf.

"Gourmand World Cookbook Awards" dodjeljuje se desetu godinu i za neku od nagrada, u 34 kategorije za kuharice i 14 kategorija za knjige o vinu, svake godine biva prijavljeno oko 5000 knjiga iz 67 zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙