FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljene nove biblioteke autora na talijanskom jeziku

RIJEKA, 3. ožujka 2005.(Hina) - Riječka izdavačka kuća za izdanja natalijanskom jeziku EDIT predstavila je danas svoje dvije novebiblioteke s područja publicistike i beletristike.
RIJEKA, 3. ožujka 2005.(Hina) - Riječka izdavačka kuća za izdanja na talijanskom jeziku EDIT predstavila je danas svoje dvije nove biblioteke s područja publicistike i beletristike.

To su biblioteka "Identita´ dentro (Identitet iznutra)", orijentirana na esejistička djela, te biblioteka beletristike "Altre lettere italiane (Druga talijanska književnost)" koja će objavljivati djela autora talijanske nacionalne manjine s kvarnerskog i istarskog područja.

U biblioteci "Identita´ dentro" prva objavljena je dvosveščana zbirka eseja talijanskih ženskih autorica s tog područja nazvana "Forza della fragilita (Snaga krhkosti)" urednice Elis Deghenghi Olujić. U biblioteci "Altre lettere italiane" prva objavljena djela su poznatih književnika Maria Schiavatta "L´eredita della memoria (Naslijeđe sjećanja)" i Ezia Mestrovicha "Foiba in autunno (Fojba u jesen)".

Direktor EDIT-a Silvio Forza kazao je da se bibliotekom "Altre lettere italiane" želi prikazati drukčija talijanska književnost od one koja nastaje u matičnoj zemlji, odnosno ona koja je nastala u sasvim drukčijim društvenim i političkim okolnostima.

Također je najavio da će tu biblioteku predstaviti u Italiji putem velikih dnevnih novina te je, nakon dogovora s nekim od distributera, ponuditi na tamošnjem tržištu. Istaknuo je da se priprema prijevod tih djela na hrvatski jezik te prevođenje hrvatskih književnih djela na talijanski kao djelotvoran "most među kulturama", što je jedna od uloga EDIT-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙