FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šest hrvatskih književnika nastupa na sajmu u Leipzigu

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski književnici Luko Paljetak,Jakša Fiamengo, Jelena Čarija, Delimir Rešicki, Robert Perišić iRenato Baretić nastupit će na ovogodišnjem autorskom Međunarodnomsajmu knjiga u Leipzigu, najavio je danas na konferenciji za novinareu Zagrebu direktor hrvatskog organizacijskog odbora Srećko Lipovčan.
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski književnici Luko Paljetak, Jakša Fiamengo, Jelena Čarija, Delimir Rešicki, Robert Perišić i Renato Baretić nastupit će na ovogodišnjem autorskom Međunarodnom sajmu knjiga u Leipzigu, najavio je danas na konferenciji za novinare u Zagrebu direktor hrvatskog organizacijskog odbora Srećko Lipovčan.

Sajam će biti otvoren 16. ožujka u lajpciškoj zgradi Gewanthaus u 20 sati, a trajat će do 20. ožujka, napomenuo je Lipovčan i dodao kako će osim hrvatskoga štanda, naši književnici nastupiti u sklopu dvaju međunarodnih projekata "Mali jezici velike književnosti" i "Leipzig liest International".

U tim će nastupima biti pročitani isječci iz njihove književnosti koji su prevedeni u hrvatskom Katalogu na njemački jezik, istaknuo je Lipovčan i dodao kako je tekstove prevela Alida Bremer koja će na Sajmu biti moderator.

Gostovanje Luke Paljetka organizirano je u sklopu međusobne suradnje sajmova u Leipzigu i Puli, dodao je.

Lipovčan je istaknuo kako će na hrvatskom štandu pod nazivom "Dobar dan gospodine Andersen" bit će organizirana izložba dječje književnosti posvećena dvjestogodišnjici rođenja Hansa Christiana Andersena.

Na njem će također biti izložene ilustracije dječjih knjiga autora Svjetlana Junakovića, Dubravke Kolanović i Manuele Vladić Maštruko, rekao je Lipovčan i dodao kako je izložbu pripremila Aranka Javor iz književne produkcije nakladnika Autorske kuće, Golden-marketinga, Kašmir prometa, Meridijana, Mozaik knjige, Naklade HAID, Naklade Ljevak, Sretne knjige, i Školske knjige.

Lipovčan je najavio kako će u Leipzigu 16. ožujka biti dodijeljena nagrada Slavenki Drakulić za knjigu s temom o Haagu, a u okviru skupa "Deset godina poslije Daytona" organizatori su pozvali Dubravku Ugrešić da na njem predstavlja Hrvatsku.

Nakon završetka Sajma u Leipzigu, književnik Romano Baretić nastupit će na književnoj tribini u Berlinu, rekao je Lipovčan i dodao kako tu tribinu organizira hrvatsko Veleposlanstvo u Njemačkoj.

Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Zdenko Ljevak rekao je kako hrvatski nastup financira Ministarstvo kulture, a nakladnici koji izlažu u Leipzigu svoje će knjige darovati knjižnici hrvatskoga Veleposlanstva u Berlinu.

Prošle je godine na Međunarodnom sajmu knjiga u Leipzigu na više od 27 tisuća četvornih metara nastupilo preko 120 tisuća izlagača, napomenuo je Ljevak i dodao kako će ovogodišnji hrvatski štand biti veličine 40 četvornih metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙