FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Čikeš: Na svečanostima Pasionske baštine nastupit će i Hrvati iz BiH

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Zadržali smo i ove godine osnovnukoncepciju Pasionske baštine u glazbi, književnosti, likovnosti iglazbenopučkom stvaralaštvu, a u tom sklopu će ove godine nastupiti iHrvati iz Bosne i Hercegovine, najavio je danas na konferenciji zanovinare u Zagrebu predsjednik Udruge Pasionska baština Jozo Čikeš.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Zadržali smo i ove godine osnovnu koncepciju Pasionske baštine u glazbi, književnosti, likovnosti i glazbenopučkom stvaralaštvu, a u tom sklopu će ove godine nastupiti i Hrvati iz Bosne i Hercegovine, najavio je danas na konferenciji za novinare u Zagrebu predsjednik Udruge Pasionska baština Jozo Čikeš.

Čikeš je napomenuo kako će tijekom ovogodišnje Pasionske baštine u KD Vatroslav Lisinski biti praizveden oratorij Ljube Stipišića "Uskrsnuće", koji je prvi hrvatski oratorij o uskrsnuću.

Svečani Uskrsni koncert 28. ožujka izvest će ruski solisti Mariinskog teatra iz Petrograda, napomenuo je Čikeš.

Svečano otvorenje Pasionske baštine bit će u subotu 12. ožujka u 18 sati u Muzeju Mimara, napomenuo je član prosudbenoga suda Darko Glavan i dodao kako će tada na natječajnoj izložbi slika biti proglašeni nagrađenici.

O pučkoglazbenim napjevima tijekom ovogodišnje Pasionske baštine govorio je etnolog Jakša Primorac. Istaknuo je kako će ove godine nastupiti raznoliki pjevači s Pelješca, otoka Paga i Hrvati iz Bosne i Hercegovine. Hrvati iz BiH će u skladu s fratarskom tradicijom pjevati Gospin plač, dodao je Primorac.

Voditelj "Zbora Ivan pl. Zajc" Zlatan Sindičić najavio je izvedbu Mozartova Requiema u Hrvatskom glazbenom zavodu, a Sanja Gospodnetić iz "Ansambla za ranu glazbu" najavila je pak izvedbu H. Schuetzova "Die sieben Worte Jesu Christi am Kreuz" (Sedam Kristovih riječi na križu).

Dani "Pasionske baštine" kojima je pokrovitelj Gradska skupština Grada Zagreba počinju 12. a završavaju 28. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙