FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Goranov vijenac" Ivanu Rogiću Nehajevu

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Ovogodišnji "Goranov vijenac" dobioje pjesnik i esejist Ivan Rogić Nehajev za ukupan prinos pjesničkojumjetnosti i hrvatskoj književnosti, a nagradu za mlade pjesnike"Goran" pjesnikinja Ivana Bodrožić, izvijestilo je danas Studentskokulturno-umjetničko društvo (SKUD) "Ivana Gorana Kovačića".
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Ovogodišnji "Goranov vijenac" dobio je pjesnik i esejist Ivan Rogić Nehajev za ukupan prinos pjesničkoj umjetnosti i hrvatskoj književnosti, a nagradu za mlade pjesnike "Goran" pjesnikinja Ivana Bodrožić, izvijestilo je danas Studentsko kulturno-umjetničko društvo (SKUD) "Ivana Gorana Kovačića".

Ivan Rogić Nehajev rođen je 1943. u Senju, diplomirao je psihologiju, sociologiju i filozofiju, a doktorirao urbanu sociologiju. Profesor je Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Bio je prvi i glavni urednik lista "Tlo" i član osnivačkih redakcija listova i časopisa "Kamov" i "Pitanje".

Nagrada "Goranov vijenac" sastoji od vijenca, rad akademskog kipara Vojina Bakića, diplome i novčane svote od 20.000 kuna.

Na natječaj za mlade pjesnike ove su godine prispjela 72 rukopisa, a prosudbeno je povjerenstvo nagradu, koja se sastoji od tiskanja zbirke poezije, dodijelila pjesnikinji Ivani Bodrožić za rukopis "Prvi korak u tamu".

Ivana Bodrožić rođena je 1982. u Vukovaru. Apsolventica je studija kroatistike i filozofije u Zagrebu. Pjesme je objavljivala u književnim časopisima "Quorumu" i "Vijencu".

Osim nje posebno su pohvaljeni rukopisi Josipe Dragičević, Steve Đuraškovića, Maria Kovača i Franje Nagulova, a izbor iz njihove poezije bit će tiskan u "Quorumu".

Nagrade "Goranov vijenac" i "Goran" dobitnicima će biti uručene na 42. "Goranovu proljeću" 21. ožujka u Lukovdolu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙