FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Jak vjetar zatvorio cestu Bakar-Senj

ZAGREB, 26. veljače 2005. (Hina) - Zbog jakog vjetra dionica Jadranskemagistrale D8 Bakar-Novi Vinodolski-Senj zatvorena je za I. skupinuvozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicom i motocikle), javioje Hrvatski autoklub u 22 sata.
ZAGREB, 26. veljače 2005. (Hina) - Zbog jakog vjetra dionica Jadranske magistrale D8 Bakar-Novi Vinodolski-Senj zatvorena je za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicom i motocikle), javio je Hrvatski autoklub u 22 sata.

U gorju ponegdje još ima raskvašenog i ugaženog snijega dok su prometnice u unutrašnjosti vlažne i skliske, uz moguću poledicu posebice na mostovima, prijevojima i usjecima. U priobalju su kolnici uglavnom suhi.

Magla smanjuje vidljivost u dijelu Gorskog kotara, naročito na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između tunela Sleme i tunela Čardak.

Zbog kiše mokrih su kolnika ceste na području Otočca, Brinja i Jezerana, te na istoimenoj dionici autoceste A1 Split-Zagreb.

HAK vozačima savjetuje zimsku opremu za kretanje cestama kroz gorje.

Zabrana vožnje za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom ostala je na snazi za državne ceste: D3 stara cesta kroz Gorski kotar: Vrbovsko-Kupjak-Delnice, D42 Saborsko-Selište,

D25 Gospić-Karlobag te D506 Bruvno-Mazin-Dobroselo.

Na tim je cestama zimska oprema je obavezna za sve ostale kategorije vozila.

Sve prilazne ceste za Sljeme su prohodne, ali uz zimsku opremu.

Mogući su odroni zemlje i kamenja na Jadranskoj magistrali, dionici ceste D1 Knin-Gračac i na cesti D205 Kumrovec-Mokrice, pa savjetujemo oprezniju vožnju.

Sutra, 27. veljače, u 10 sati kreće izvanredni prijevoz tereta slijedećim cestama: D1 GP Macelj - A2 - Zagrebačka obilaznica - A1 Zagreb-Split, tunel Sv.Rok, izlaz Pirovac - D8 - obilaznica Šibenika - D8 Kaštel Gomilica. HAK poziva vozače na strpljenje prilikom nailaska na spomenuti prijevoz.

Na graničnom prijelazu Bajakovo povremeno je pojačan izlaz teretnih motornih vozila. Svim ostalim prijelazima prometuje se bez dužih čekanja.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙