FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na natječaju za Dugopolje-Ploče izabran hrvatski konzorcij?

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Domaći konzorcij, sastavljen od osamgrađevinskih tvrtki, po neslužbenim bi informacijama, mogao bitiizvođač radova na izgradnji autoceste Dugopolje-Ploče, duge 97kilometara.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Domaći konzorcij, sastavljen od osam građevinskih tvrtki, po neslužbenim bi informacijama, mogao biti izvođač radova na izgradnji autoceste Dugopolje-Ploče, duge 97 kilometara.

No, službena potvrda o tome danas se u nadležnim izvorima nije mogla dobiti.

Hrvatske autoceste (HAC) ranije su danas izvijestile da su odabrale najpovoljniju ponudu na javnom nadmetanju za izgradnju autoceste Dugopolje - Ploče, ali da će ime odabranog najboljeg ponuditelja javno priopćiti tek nakon što istekne rok za davanje prigovora na odabir.

HAC je danas kratko priopćio da je 16. veljače završio provjeru i odabir najpovoljnije ponude na javnom nadmetanju za izgradnju dijela autoceste Zagreb-Split-Dubrovnik od Dugopolja do Ploča. Obavijest o odabiru upućena je isti dan svim ponuditeljima, koji na odluku imaju pravo prigovora.

Domaći konzorcij u kojemu su Konstruktor inženjering, Viadukt, Hidroelektra Niskogradnja, Ceste Varaždin, Zagorje Tehnikon, Strabag Zagreb, Osijek Koteks i Ingra za izgradnju tri poddionice autoceste od Dugopolja do Ploča ponudio je ukupnu cijenu od 4,99 milijardi kuna

Na natječaj za izgradnju te dionice do 21. siječnja stigle su četiri ponude. Austrijski Alpine Bau izvođenje radova ponudio je po cijeni od 6,4 milijarde kuna, Bechtel International 5,9 milijardi i češko-slovačka Poslovna udruga Metrostav-Doprostav 5,4 milijarde kuna.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙