FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odabrana ponuda za gradnju autoceste Dugopolje-Ploče

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) odabrale sunajpovoljniju ponudu na javnom nadmetanju za izgradnju autocesteDugopolje - Ploče, duge 97 kilometara, ali će ime odabranog najboljegponuditelja javno priopćiti tek nakon što istekne rok za davanjeprigovora na odabir, izvijestila je danas ta tvrtka.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) odabrale su najpovoljniju ponudu na javnom nadmetanju za izgradnju autoceste Dugopolje - Ploče, duge 97 kilometara, ali će ime odabranog najboljeg ponuditelja javno priopćiti tek nakon što istekne rok za davanje prigovora na odabir, izvijestila je danas ta tvrtka.

U HAC-u kažu da su 16. veljače završili provjeru i odabir najpovoljnije ponude na javnom nadmetanju za izgradnju dijela autoceste Zagreb-Split-Dubrovnik od Dugopolja do Ploča. Obavijest o odabiru upućena je isti dan svim ponuditeljima, koji na odluku imaju pravo prigovora.

Nakon pravomoćnosti odluke o odabiru, HAC će obavijestit javnost o potpisu ugovora, kaže se u današnjem priopćenju Hrvatskih autocesta

Na natječaj za izgradnju te dionice do 21. siječnja stigle su četiri ponude. U natječaju je kao kriterij za odabir najpovoljnije ponude navedena najniža cijena.

Za tri poddionice između Splita odnosno Dugopolja i Ploča, domaći konzorcij u kojemu su Konstruktor inženjering, Viadukt, Hidroelektra Niskogradnja, Ceste Varaždin, Zagorje Tehnikon, Strabag Zagreb, Osijek Koteks i Ingra, ponudio je ukupnu cijenu od 4,99 milijardi kuna.

Austrijski Alpine Bau izvođenje radova ponudio je po cijeni od 6,4 milijarde kuna, Bechtel International 5,9 milijardi i češko-slovačka Poslovna udruga Metrostav-Doprostav 5,4 milijarde kuna.

Natječaj je bio objavljen u medijima 6. prosinca prošle godine za svih 97 kilometara te autoceste, podijeljenih u tri podsektora - Dugopolje-Šestanovac (37 kilometara), Šestanovac-Ravča (40 kilometara), te Ravča-Ploče (20 kilometara).

Za dionicu Dugopolje-Šestanovac krajnji rok za završetak radova je 30. lipnja 2007, a za dionice Šestanovac-Ravča i Ravča-Ploče 30. prosinca 2008.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙